Louise-Marie Matti heter jag som äger och driver företaget och är född och uppvuxen i Gällivare, men har varit runt och sett mig omkring i tolv år innan jag hittade hem igen 2012. Nu är jag fullt sysselsatt med min egna familj och otaliga friluftsintressen, vilket passar ypperligt här i norr, samt har alltså startat eget inom det jag brinner för och tror mycket på här i arbetslivet - att ge människor förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb eller rent av uträtta stordåd! Detta är mitt starkaste "varför" till valet av yrkesområde.Jag vill påstå att jag har både passion och fallenhet för bra HR-arbete och att arbeta på ett tydligt sätt med organisationers inre utvecklingsresa för att nå trivsel och framgång. 


Jag uppskattar framför allt mod, vilja & hjärta hos dem jag arbetar tillsammans med. Det är något som jag, tillsammans med kompetens inom området, strävar efter att kunna stå för själv. Därav företagsnamnet HR by Heart ❤  


LOUISE-MARIE MATTI

Här kan du läsa mer om min bakgrund!

UTBILDNING


Jag utbildade mig till Personalvetare på Umeå Universitet och tog min magisterexamen 2006, efter en D-uppsats som delvis genomfördes i Bolidens gruva i Tara på Irland. 


Utbildningen till Personalvetare (Programmet för personal- och arbetslivsfrågor) gav många perspektiv på dagens arbetsliv och kunskap i hur man kan utveckla både människor och organisationer, ur både beteendevetenskapliga, rättsliga och ekonomiska perspektiv. Utbildningen har en nära koppling till arbetslivet via både projektarbeten, gästföreläsare och tio veckors praktik.ARBETSLIVSERFARENHET

15 aktiva år i arbetslivet har förflutit sedan studierna. Det har gått fort och varit enormt lärorikt på så många plan! Jag har arbetat i främst större organisationer, både statliga och offentliga, men även inom mindre konsultföretag med olika uppdrag inom bland annat projektledning och KMA.

Sedan 2019 har jag haft olika roller som ledare; som konsultchef och som HR-chef i ett större bolag. De flesta av mina yrkesverksamma år har handlat om just HR och ledarskap, men även om verksamhetsutveckling/planering, kommunikation och arbetsmiljö. Just därför valde jag också att starta företag som HR- och Organisationskonsult, då jag känner att jag har så mycket att bidra med inom flertalet olika områden till företag i Gällivare med omnejd! Detta är ett av mina varför. 

CERTIFIERINGAR

  • Cert. Culture Lead med kunskap att stödja i kultur- och värdegrundsarbete.
  • Testverktyg vid rekrytering MAP (personlighetstest) och Matrigma (kapacitetstest) via Assesio, för en mer träffsäker rekrytering. 
  • Ledarskapsprofilen via Winmar som ger underlag till behovsanpassad ledarutveckling.
  • Verksamhetprofilen via Winmar som ger ett brett underlag för förändrings- och utvecklingsarbete på gruppnivå.