Jag som äger och driver företaget heter Louise-Marie Matti, är född och uppvuxen i Gällivare men har varit runt och sett mig omkring i nästan tolv år innan jag hittade hem igen 2012. Nu är jag fullt sysselsatt med min egna familj & otaliga friluftsintressen, vilket passar ypperligt här i norr – samt har alltså startat eget inom det jag brinner för och tror mycket på här i arbetslivet. Jag vill påstå att jag har både passion och fallenhet för bra HR-arbete & organisationsutveckling!Jag uppskattar framför allt mod, vilja & hjärta hos dem jag arbetar tillsammans med. Det är något som jag, tillsammans med kompetens inom området, strävar efter att kunna stå för själv. Därav företagsnamnet HR by Heart  


LOUISE-MARIE MATTI

Här kan du läsa mer om min bakgrund!

UTBILDNING


Jag utbildade mig till Personalvetare på Umeå Universitet och tog min magisterexamen 2006, efter en D-uppsats som delvis genomfördes i Bolidens gruva i Tara på Irland. 


Utbildningen till Personalvetare (Programmet för personal- och arbetslivsfrågor) gav många perspektiv på dagens arbetsliv och kunskap i hur man kan utveckla både människor och organisationer, ur både beteendevetenskapliga, rättsliga och ekonomiska perspektiv. Utbildningen har en nära koppling till arbetslivet via både projektarbeten, gästföreläsare och tio veckors praktik.ARBETSLIVSERFARENHET

Jag har efter studierna arbetat i främst större organisationer, både statliga och offentliga, men även inom mindre konsultföretag med olika uppdrag inom bland annat projektledning och KMA. Åren inna  jag startade företag har jag arbetat som som konsultchef och HR-chef i ett större bolag. De flesta av mina yrkesverksamma år har handlat om HR, men även om verksamhetsutveckling, kommunikation och mycket ledarskap. Just därför valde jag också att starta företag inom detta område då jag har mycket att bidra med!

CERTIFIERANDE UTBILDNINGAR

  • Cert. Culture Lead med kunskap att stödja i kultur- och värdegrundsarbete.
  • Testverktygen MAP (personlighetstest) och Matrigma (kapacitetstest) via Assesio, som urvalsmetod för en mer träffsäker rekrytering. 
  • Ledarskapsprofilen via Winmar som ger underlag till behovsanpassad ledarutveckling.
  • Verksamhetprofilen via Winmar som ger företaget/organisationen ett brett underlag för förändrings- och utvecklingsarbete på gruppnivå.